Arne Gustavson, Arne Karlsson, Ingemar Andersson, Karl-Erik Karlsson Stig Mellgren,
Nils Andersson, Gösta Karlsson, lagledare, knästående: Verner Andersson, Sigvard Åkesson,
Gunnar Posth, Paul Pettersson, Ingemar Karlsson.
Fagerlids BK 1946-1960
Klubbens verksamhet som under någon tid så gott som legat nere återupptogs sommaren 1946 då fyra fotbollsmatcher spelades. En vanns två förlorades och en slutade oavgjord.Under hösten har bandybanan förbättrats. Klubben deltar nu i Norra Vadsboserien i bandy.
Ett utdrag ur klubbens första årsmötesprotokoll daterat den 14 januari 1947.
Fagerlid är en liten bondby som ligger mitt i mellan Lyrestad och Hova, på 1950- och 60-talen fanns det både affär och kafé och en stor industri, Fagerlids Sågverk, ett företag som under den tiden som mest hade ett 100-tal personer anställda. Tyvärr är allt nu borta.
Av protokollen framgår också klubben arrangerade orienteringstävlingar och terränglöpningar.
Det anordnades också fester för att stärka ekonomin, både på idrottsplatsen, Åsavallen och Höglunda Folkets Park i Lyrestad.
I bandy hade föreningen både A- och B-lag, ett år spelade klubben så högt som div III mot storheter som bl.a. Otterbäckens BK. Största segern togs mot Torsö IF, vilka besegrades med hela 24-0, vilket t.o.m uppmärksammades i rikspressen.
Fotbollslaget som hela tiden spelade i div. VII hade sin ”storhetstid” från mitten av 1950-talet, lokalrivalen Hova IF som under den tiden var riktigt på ”dekis” besegrades med hela 7-0 i en seriematch. Undertecknad minns en match, en serifinal mot Finnerödja IF, där en ung spelare i motståndarlaget blev nedsparkad, Ove Ivarsson som han hette, skulle sedemera bli allsvensk i Degerfors IF under 1960-talet.
1958 blev klubben kommunmästare i Hova kommun, deltagande lag, Hova IF, Gårdsjö AIF och Älgarås SK.
Under senare delen av 1950-talet kom ungdomsfotbllen till Vadsbo. Fagerlid skulle naturligtvis vara med, men då det inte fanns så många ungdomar så blev det storålderskillnad i laget, den äldste var 16 år och den yngste 10. En vänskapsmatch spelades före serien mot Hova IF och på ett mirakulöst sätt lyckades laget vinna med 1-0, vår målvakt, Eje Blomgren, hade knappast stått i mål förut men hur än hovaspelarna sköt så lyckades de träffa honom. I seriespelet möttes lagen i premären och Hova IF vann med 7-0. Laget slutade klart sist i serien och största förlusten kom mot IF Weimer från Lyrestad som vann med hela 21-0.Men de unga spelarna växte till sig. 1959 slutade laget trea i serien efter storheter som Gullspångs IF och Hova IF, övriga deltagande lag var Gårdsjö AIF, Finnerödja IF, Älgarås SK och IF Weimer.
Det året gjorde också undertecknad debut i A-laget, i sista matchen i föreningen historia, Vättlösa var motståndare, det jag minns av matchen som slutade 2-5 var att motståndarna hade röda tröjor med vita ärmar.
Brist på ledare och spelare gjorde att 1960 lades föreningen ner och flera av spelarna fortsatte i Hova IF, bl. a Bernt Karlsson som senare blev lagledare i klubben under många år.
Noterbart är att Arne Karlsson var ordförande i klubben under alla år.
Per-Göran Persson Holger Åkesson, lagledare, Sven Jansson, Lars-Erik Andersson,
Ingemar Andersson Åke Gullberg, Lars Åkeson. Knästående: Sigvard Åkesson,
Martin Andersson, Arne Gustavsson, Sven-Erik Svensson, Ingemar Karlsson, Verner Andersson.